Проблемният терен се намира пред блок 73 и предизвика масови

...
 Проблемният терен се намира пред блок 73 и предизвика масови
Коментари Харесай

Фандъкова спря строежа на 12-ет. хотел в Младост 1

 Проблемният терен се намира пред блок 73 и провокира всеобщи митинги в региона. Последният спонтанен протест на локалните поданици бе на 19 юни. На него участва омбудсманът Мая Манолова, която предложи точно СОС да анулира решението си от 20 декември 2018 година, което дава зелена светлина на строителството върху терена. Седмица по-късно Фандъкова предприе ограничения за решение на казуса.
Към момента тя е спряла процедурата, защото не е подписала решението на общинските съветници за споразумяване на регулационните сметки на терена.

Спорният терен пред блок 73 съгласно настоящия Общ организационен проект на София е с предопределение „ за жилищно строителство “. Собственикът на терена е Гергана Симова, шеф на „ Джи Ти строй “ ЕООД.

Хората от прилежащите блокове упорстват, че теренът е измежду последните оживели зелени площи в квартала, и упорстват там да не се строи.

Кметът на София Йорданка Фандъкова изиска и 4 парцела от Борисовата градина, които сега са благосъстоятелност на сдружението „ Софийски парцели “, да се върнат назад на Столична община. Прехвърлянето би трябвало да получи утвърждението на Столичния общински съвет. Докладът на столичния кмет към този момент е включен в дневния ред на сесията в четвъртък. „ Въпросните обекти попадат в парка Борисовата градина, който се поддържа и ръководи от общинското дружество „ Паркове и градски градини “ включително и частта от парка, която е изключителна обществена държавна благосъстоятелност, дадена за ръководство на Столична община през 2012 година с решение на Министерския съвет “, напомня в отчета Йорданка Фандъкова. Нейното изрично мнение е, че е оправдано и законосъобразно цялата територия на парка да се ръководи от Солична община, като се поддържа от общинското дружество „ Паркове и градски градини “, включително и описаните 4 парцела.
standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР